Våra frökex är spröda och goda, de finns i två varianter. Original Havssalt och Frökex Västerbottensost.
Kexen passar extra bra för dem som är känsliga för gluten och de som vill minska sitt kolhydratintag.
Spröda frökex innehåller näring och fibrer från frön. De är fria från socker och smaksatta med naturliga råvaror. Ett bra val för dem som vill äta gott och hälsosamt.
Rökt renkött med pepparrot
- 50 g rökt renkött fint tärnat
- 1 liten röd lök, fint hackad
- 4 tsk riven färsk pepparrot
- 2 msk majonäs
- 4 msk crème fraiche
- 1 litet knippe persilja, hackad
- lite mald svartpeppar, havsalt
Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.
Rökt laxröra
- 100 g tärnad kallrökt lax
- 4 msk hackad purjolök
- 2 msk hackad dill
- 2 krm hackad färsk röd chili
- 1 dl lätt crème fraiche
- smaksätt med lite citronskal och några droppar citronsaft.
Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.
Huså Bröds Surkålspesto
Lägg en klick av surkålspesto på frökexet.Ett bra och gott sätt att varje dag ge magen en boost.
- 3 dl surkål
- 1 dl hackad persilja
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 dl riven, stark ost typ Västerbotten
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 dl kallpressad, mild olivolja
- Havssalt
Blanda med stavmixer till jämn konsistens
Dipost
Huså Bröds Dipknäcke är till formen, konsistensen och smaken av kummin perfekt att dippa i den här lite syrliga osten som har sitt ursprung i Huså Getgårds mejeri.
- 200 g fetaost
- 1 klyfta färsk vitlök, pressad
- ½ dl rapsolja eller olivolja
- ev några blad basilika
Använd en stavmixer och och en hög smal skål. Smula fetaosten, tillsätt oljan och vitlök, ev några basilikablad