Topp2

 

En dag fick vi besök på bageriet av kokboksförfattaren Birgitta Höglund. Hon hade en idé om att vi skulle börja baka lågkolhydratkex. Resultatet blev Spröda frökex som nu finns i tre varianter.

Kexen har blivit mycket populära, inte minst bland alla som är känsliga för gluten och de som vill minska sitt kolhydratintag.

Spröda frökex innehåller näring och fibrer från frön. De är fria från socker och smaksatta med naturliga råvaror. Ett bra val för alla som vill äta gott och hälsosamt.

Längdskidåkaren och löparen Petter Engdahl är en riktigt frökex-älskare. Huså Spröda Frökex har en självklar plats i Petters kosthållning.

 

birgitta mini  
Läs mer av Birgitta Höglund >> Läs mer om Petter Engdahl >>

 

 

rubrik gott pa frokex

 

Rökt renkött med pepparrot

Nummer ett av råvaror i fjällen är nog renkött. Här i en röra med klassisk pepparrot.

 

Recept

50 g rökt renkött fint tärnat

1  liten röd lök, fint hackad

4 tsk riven färsk pepparrot

2 msk majonäs

4 msk crème fraiche

1 litet knippe persilja, hackad

lite mald svartpeppar, havsalt


Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.

 

 

 

Rökt lax röra

Goda tillbehör till ett gott bröd. Kan bli en festlig förrätt.

 

Recept
100 g  tärnad kallrökt lax
4 msk hackad purjolök
2 msk hackad dill
2 krm hackad färsk röd chili
1 dl lätt cremfraiche
smaksätt med lite citronskal och några droppar citronsaft.

Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.

 

 

 

Huså Bröds Surkålspesto

Lägg en klick av surkålspesto på frökexet.Ett bra och gott sätt att varje dag ge magen en boost.

 

Recept

3 dl surkål
1 dl hackad persilja
1,5 dl mandelmjöl
2 dl riven, stark ost typ Västerbotten
1 riven vitlöksklyfta
1 dl kallpressad, mild olivolja

Havssalt

 

Blanda med stavmixer till jämn konsistens

 

 

 

Dipost

Huså Bröds Dipknäcke är till formen, konsistensen och smaken av kummin perfekt att dippa i den här lite syrliga osten som har sitt ursprung i Huså Getgårds mejeri.

 

Recept
200 g fetaost
1 klyva färsk vitlök, pressad
½ dl rapsolja eller olivolja
ev några blad basilika

 

Använd en stavmixer och och en hög smal skål.
Smula fetaosten, tillsätt oljan och vitlök, ev några basilikablad

Filmen om Huså Bröd

Huså Bröd på Facebook Huså Bröd på Instagram