Skip to main content
Topp1

Våra frökex är spröda och goda, de finns i två varianter. Original Havssalt och Frökex Västerbottensost.

Kexen passar extra bra för dem som är känsliga för gluten och de som vill minska sitt kolhydratintag.

Spröda frökex innehåller näring och fibrer från frön. De är fria från socker och smaksatta med naturliga råvaror. Ett bra val för dem som vill äta gott och hälsosamt.

Rökt renkött med pepparrot

Nummer ett av råvaror i fjällen är nog renkött. Här i en röra med klassisk pepparrot
  • 50 g rökt renkött fint tärnat
  • 1  liten röd lök, fint hackad
  • 4 tsk riven färsk pepparrot
  • 2 msk majonäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 litet knippe persilja, hackad
  • lite mald svartpeppar, havsalt

Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.

Rökt laxröra

Goda tillbehör till ett gott bröd. Kan bli en festlig förrätt.
  • 100 g  tärnad kallrökt lax
  • 4 msk hackad purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm hackad färsk röd chili
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • smaksätt med lite citronskal och några droppar citronsaft.

Blanda allt tillsammans i en liten skål, enkelt med en gaffel.

Huså Bröds Surkålspesto

Lägg en klick av surkålspesto på frökexet.Ett bra och gott sätt att varje dag ge magen en boost.

  • 3 dl surkål
  • 1 dl hackad persilja
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven, stark ost typ Västerbotten
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl kallpressad, mild olivolja
  • Havssalt

Blanda med stavmixer till jämn konsistens

Dipost

Huså Bröds Dipknäcke är till formen, konsistensen och smaken av kummin perfekt att dippa i den här lite syrliga osten som har sitt ursprung i Huså Getgårds mejeri.

  • 200 g fetaost
  • 1 klyfta färsk vitlök, pressad
  • ½ dl rapsolja eller olivolja
  • ev några blad basilika

Använd en stavmixer och och en hög smal skål. Smula fetaosten, tillsätt oljan och vitlök, ev några basilikablad